Hakkımızda Tarifeler İletişim
Nedir?Ana Sayfa

SMS Developer (Çözüm Geliştiriciler), tüm çözüm geliştiricilerin, mobil çözümler ve katma değerli servislerin tasarı, plan ve uygulanmasına yönelik sundukları çözüm ve servisleri Mobildev teknoloji uzmanlığı ile birleştirerek değer yaratmalarını sağlayan bir programdır.
Mobildev SMS Developer Networkunun amacı, Mobildev ve iş ortaklarının birbirlerinden beslenerek, ortak faydaya en yüksek verimlilik ve kârlılıkla ulaşmalarını sağlamaktır.

Bu doğrultuda Mobildev olarak önceliğimiz iş ortaklarımızın gelişimlerine katkıda bulunmak, yeni pazarlara girmeleri için fırsatlar oluşturmak, ortak müşteriye yenilikçi çözümler üretmek için gerekli ortamı sağlamaktır.
Çözüm önerilerinizi gelişmiş mobil iletişim altyapısıyla birleştirme; fikrinizi hayata geçirme, sektörde tanınma ve rakiplere karşı öne çıkma şansına sahip olmak için HEMEN bir Test Hesabı Alın.
Test Hesabı AlProjem Var!


Nasıl Çalışır?Ana Sayfa
Çözüm Geliştiricilerin kullanımına açık olan Mobildev Gateway ile, Toplu Mesaj API’lerinden (Toplu SMS API, Toplu MMS API, Toplu Video API, TC Kimlik No API, Toplu E-Posta API vb.) faydalanarak, hızlı, kolay ve güvenli Toplu Mesajlaşma çözümleri geliştirebilir, minimum maliyetle Toplu Mesajlaşma teknolojisinden etkili bir şekilde faydalanabilirsiniz.

Programlama diliniz ne olursa olsun SMS API koleksiyonu içinde size uygun bir geliştirici aracı mutlaka bulabilir ve bu araçları kullanarak kendi çözümlerinize Toplu Mesaj özelliğini kolayca entegre edebilirsiniz.
Test Hesabı AlProjem Var!


Neden Mobildev?Ana Sayfa
Toplu Mesajlaşma Servislerine (Toplu SMS API, Toplu MMS API, Toplu Video API, TC Kimlik No API, Toplu E-Posta API vb.) yönelik çözüm geliştirirken en etkili sonuçları alabilmeniz için öncelikli olarak Mesaj Servis Sağlayıcınızın yetkinliklerini ve size neler sunabildiklerini bilmeniz gerekmektedir.

Mobildev, hizmet verdiği sektörlerde en yenilikçi ve lider servis sağlayıcıdır. Yüzlerce yazılım geliştirici kişi ve firma Mobildev platformları üzerinden toplu SMS gönderme servislerini kendi web sayfaları, uygulamaları ve yazılımlarına entegre ederek kendi kurumlarına hizmet vermişlerdir. Mobildev Toplu Mesajlaşma Networku üzerinde 200’den fazla yazılım firması başarılı bir şekilde operasyonları sürdürmektedirler.

Mobildev, geliştirmiş olduğunuz çözümlerde tam başarı sağlayabilmeniz için Mesaj Servis Sağlayıcı seçiminde dikkat etmeniz gereken önemli noktaları sizlerle paylaşmaktadır:

Mesaj Servis Sağlayıcınızın Network Kapsama Alanı Ne Kadar?  Network kapsama alanı Mesaj Servis Sağlayıcı seçerken çok kritik bir öneme sahiptir. Bazı servis sağlayıcılar SMS’leri anlaşmalı olmadıkları operatörlere veya ülkelere iletemezler.
Çalışmış olduğunuz Mesaj Servis Sağlayıcının bulunduğunuz ülkedeki GSM operatörleri ile anlaşmalı olması çok önemlidir. Bu konuda dikkat etmeniz gerekenler şunlardır:

Mesaj Servis Sağlayıcınızın Network Kalitesi Nasıl?  Çok az sayıda Mesaj Servis Sağlayıcı kullanmış olduğunuz mesajlar için çok düşük fiyatlar sunduklarını iddia etmektedir. Bu firmalar genellikle çok düşük Network kalitesi ve hizmet standardı sunmaktadırlar. Bu yüzden göndermiş olduğunuz mesajların pek çoğu yerine ulaşmamasına rağmen sizlere iletilmiş gibi raporlanır. Bu noktada dikkat etmeniz gerekenler şunlardır:

Mesaj Servis Sağlayıcınız Kendi Uygulamalarınızda Kullanabilmeniz İçin Gerekli Protokollere Destek Veriyor mu?Kendi uygulamalarınız içerisinden SMS göndermek ve almak için en çok kullanılan protokoller şunlardır: 

http: SMS iletileri gönderimi ve alımı için en yaygın olarak desteklenen protokoldür. Kullanımı çok basittir.HTTPS (http + SSL encryption): http üzerinden aktarılan veriler güvenli bir durumda değildir. Verilerinizin başkaları tarafından İnternette görülmesini istemiyorsanız, HTTPS kullanmalısınız. HTTPS sayesinde veri, internet üzerinden iletmeden önce şifrelenir böylece verilerin başkaları tarafından dinlenmesi engellenmiş olur.XML SMS API: XML belgeleriyle çalışan yazılım geliştiricilerin, uygulamalarına SMS gönderimini XML üzerinden entegre etmelerini sağlamak amacıyla geliştirilmiştir protokoldür.FTP: FTP üzerinde çözüm geliştiren ve raporlama gereksinimi olmayan yazılım geliştiricilerin SMS gönderim hizmetimizden yaralanmasını sağlamak amacıyla geliştirilmiştir.SMPP: SMSC (short message service centre) ve ESME (external shor message entity) arasında kullanılan iletişim protokolüdür.COM Object: COM Object API, kullandıkları yazılım geliştirme platformlarıyla SMS çözümleri geliştirmek isteyen yazılım geliştiricilere sunulmuş bir COM çözümüdür. IDE bağımsız olmasına karşın, işletim sistemi desteğine bağlı olarak çalıştığı için (Sadece Windows platformu), Microsoft teknolojileriyle çalışan yazılım geliştiricilerin tercih ettiği bir protokoldür.Soap API: SOAP (Basit Nesne Erişim Protokolü) dağıtık uygulamalarda ve web servislerinin haberleşmesinde kullanılmak üzere tasarlanan, RPC (Remote Procedure Call) modelini kullanan, istemci/sunucu mantığına dayalı bir protokoldür.  

Bu konuda dikkat etmeniz gerekenler şunlardır:

Mesaj Servis Sağlayıcınızın API Dokümanları, Kullanımı Kolay Bir Şekilde Yazılmış mı? Size Örnek Proje Kodları Sağlanıyor mu? İyi bir şekilde dokümante edilmiş API dokümanları size, yazılım ekibinize ve proje yöneticilerinize çok yardımcı olur. Bu sayede proje zamanlarını kısaltabilir, ekibinizin verimliliğini artırabilirsiniz. Bu konuda dikkat etmeniz gerekenler şunlardır:

Mesaj Servis Sağlayıcınız Size İhtiyacınız Olan Çözümleri Sunuyor mu? Çoğu Mesaj Servis Sağlayıcı sizlere sadece web tabanlı bir çözüm sunar. Bu çözümler işinizi görmekle beraber, tek çözüm yolu ise sizi sınırlar ve pek çok ilave operasyon yükünü de beraberinde gerektirir.  Servis Sağlayıcınız ne kadar çok çözümü desteklerse ileride farklı ihtiyaçlarınız olduğunda Servis Sağlayıcı değiştirmek zorunda kalmazsınız. İyi bir Servis Sağlayıcı seçerken dikkat etmeniz gerekenler şunlardır:

Servis Sağlayıcınız aşağıdaki çözümlerden hangilerine destek verebiliyor?

 

Mesaj Servis Sağlayıcınız Size Hangi Mesajlaşma Çözümlerini Sunuyor? Maalesef pek çok Servis Sağlayıcı, firmalara çalıştıkları GSM operatörü yetenekleri veya kendi kapasiteleri nedeniyle sadece SMS servisi sunabilmektedir. Bu da ihtiyacınız olan çözümler konusunda sizleri çok kısıtlamakta ve hedef kitlenize ulaşırken zorlanmanıza yol açmaktadır. Bu konu için dikkat etmeniz gerekenler şunlardır:

Mesaj Servis Sağlayıcınız aşağıdaki hizmetlerden hangilerini sunabiliyor?
Ne kadar çok çözümü tek elden sağlayabilirseniz, müşteri datanızı o kadar az yerle paylaşmış olursunuz.
Mesaj Servis Sağlayıcınız İhtiyacınız Olan İnteraktif Servisleri Sunabiliyor mu? Toplu Mesajlaşma Servisleri genel olarak iki ana kategoriye ayrılabilir. Birincisi tek yönlü olarak sizin müşterilerinize mesajlarınızı iletmenize olanak veren Toplu Mesajlaşma Servisleri, diğeri ise müşterilerinizle çift yönlü iletişim kurmanıza olanak sağlayan İnteraktif Servisler’dir.  Tüm mesaj servis sağlayıcılar birinci seçenekte belirtilen hizmeti verebilmektedirler. Sadece yetkin ve iyi servis sağlayıcılar, daha zor olan çift yönlü mesajlaşma servislerini sunabilirler. Servis sağlayıcı seçerken bu konuda dikkat edilmesi gerekenler ve sorulması gereken sorular şunlardır:

Mesaj Servis Sağlayıcınızın Destek Servisleri Ne Kadar İyi? İyi bir Mesaj Servis Sağlayıcı mutlaka konusunda yetkin, sizlerin ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir “Teknik Destek Ekibi”ne sahip olmalıdır. Destek ekibinin üyeleri, abonelik süreçleri, tarifeler, ürünler ile ilgili kullanım bilgileri dahil tüm konularınıza cevap verebilmeli, sizlere çözüm üretebilecek bilgiye, sizin sorunlarınızı anlayabilecek zekaya sahip olmalıdır. Teknik Destek Ekibinin kalitesi firmanın size karşı olan tavrının yansımasıdır. Bu konuda Mesaj Servis Sağlayıcı seçerken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:


Mesaj Servis Sağlayıcınız Size İlave Destek Hizmetleri Sunuyor mu? Maalesef çoğu Mesaj Servis Sağlayıcı sadece kredi satışı yapmayı yeterli görmektedirler. Sadece iyi Mesaj Servis Sağlayıcılar müşterilerine ilave hizmetler sunmak için kaynak ayırırlar. Bu konuda dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

Mesaj Servis Sağlayıcınız Size Güven Veriyor mu? Mesaj Servis Sağlayıcı seçerken seçtiğiniz firmanın güvenli bir yer olduğunu ilk bakışta anlayabilmeniz için bazı hususlara dikkat etmeniz yeterli olacaktır.
Test Hesabı AlProjem Var!




Follow @mobildev_tweets